Uncategorized

Subsidieregeling voor Energie Advies aan ondernemers is tijdelijk stopgezet!

Posted by | Uncategorized | No Comments

In de praktijk bleek dat er een aantal malafide bedrijven zijn die actief ondernemers benaderen voor het ‘ophalen’ van deze subsidie. Ondernemers worden gebeld ‘namens RVO’ met de mededeling dat zij een subsidie kunnen ontvangen voor een energie bespaar advies. Er wordt verzocht om een machtiging te tekenen om de betreffende organisatie toestemming te geven om de subsidie aan te vragen, en de ondernemer ontvangt een ‘standaard’ rapport over mogelijke besparingen. Het advies kan de ondernemer heel weinig mee, en er is al helemaal geen sprake van maatwerk.

Helaas zijn deze aanvragen in grote aantallen de afgelopen weken gedaan, vandaar dat de regeling nu tijdelijk is stopgezet. Heeft u alsnog behoefte aan een persoonlijke gesprek en eventueel een advies op maat. Neemt u dat contact met mij op via info@overduurzaam.nl, dan maken wij met elkaar een afspraak om nader kennis te maken. Meer info kunt u vinden op: https://www.rvo.nl/nieuws/subsidieregeling-voor-energieadvies-mkb-tijdelijk-stopgezet

“The indoor Generation”

Posted by | Uncategorized | No Comments

Neem even de tijd om het filmpje te bekijken. Het geeft een goed beeld van de risico’s en afwegingen die wij met elkaar moeten gaan maken in de stappen die ieder van ons gaat nemen om zijn/haar huis te verduurzamen. Want duurzaam staat niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een gezondere leefomgeving!

Onderzoek levert het bewijs; oorzaak massale bijensterfte bekend!

Posted by | Uncategorized | No Comments

Als ‘amateur’ imker ben ik erg begaan met alles wat zich afspeelt in de wereld van onze bijen.
Zonder deze bijzondere wezens zouden wij ons geen raad weten hoe alle planten te bevruchten.

De afgelopen jaren voltrekt zich in de winterperiode een grote ramp. Bij het openen in het voorjaar van de bijenkasten blijken hele kasten leeg.

Dit onderzoek naar de oorzaken van bijensterfte bevestigt opnieuw de oorzaak. Neonicotinoiden zijn schadelijk voor bijen. Veel bijen die aan deze stof zijn blootgesteld overleven de winterslaap niet. De resultaten van de studie werden op 29 juni 2017 in Science gepubliceerd.

Het onderzoek werd hoofdzakelijk gefinancierd door twee grote producenten van neonicotinoiden, Bayer CropScience en Syngenta. Zij bestrijden de conclusies van de wetenschappers nu en verdedigen de pesticiden die al in verschillende landen verboden of beperkt zijn. De onderzoekers die het werk hebben gedaan, zeggen dat ze volledig onafhankelijk waren.

Lees hier het artikel verder

Ook in Den Haag komt er besef dat de energietransitie te traag gaat… (eindelijk).

Posted by | Uncategorized | No Comments

Het artikel in Trouw schetst een reëel beeld van de situatie zoals deze er nu voor staat. Met het huidige pakket aan maatregelen zullen wij in dit tempo nooit de gestelde doelen kunnen realiseren. Dus… het moet anders! Wie pakt deze handschoen op? En hoe gaan wij dit samen doen? Ik heb geen concrete antwoorden maar merk dagelijks in de praktijk dat oplossingen werken en klanten echt wel willen. Maar hoe dit proces op te schalen, daar ligt voor mij de grote uitdaging.

Uit het artikel:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde gisteren dat het aandeel duurzame energie in een jaar tijd met slechts slechts één procentpunt steeg, tot 5,9 procent. Het totale energieverbruik steeg vier procent.

“Teleurstellende getallen”, stelt Boot. En zorgelijk. “Want ga maar na. Over drie jaar, in 2020, moet het aandeel duurzame energie 14 procent zijn, zo is in Brussel afgesproken. En in het landelijke Energieakkoord is 16 procent duurzame energie vastgelegd voor 2023.”

Om het volledige artikel te lezen, klik hier.

 

De Financiele Times geeft een voorzet voor de winnaars in de toekomstige energievoorziening. En dat zijn niet de oliemaatschappijen!

Posted by | Uncategorized | No Comments

Financial Times verklaart een winnaar in de oorlog voor de energietoekomst en met de uitkomst zijn de grote oliemaatschappijen niet gelukkig.

‘ Fossiele brandstoffen hebben verloren. De rest van de wereld gewoon nog niet weet.’

Traditionele energiebedrijven en reguliere financiële publicaties zijn eindelijk wakker geworden met een nieuwe realiteit: de overgang naar een koolstofarme economie, duurzame energie en elektrische auto’s is nu niet meer te stuiten.

De details van deze overgang worden nader uitgewerkt in een nieuwe, must read, 4000-woorden artikel in de Financial Times, “The Big Green Bang: hernieuwbare energie is niet meer te stoppen.”
Meest opvallend over het artikel is dat het wordt weergegeven in de Financial Times. De vrije markt georiënteerd krant is het “belangrijkste business informatie medium” voor’s werelds top financiële beslissers en “de meest betrouwbare publicatie in het melden van financiële en economische problemen” voor wereldwijde professionele beleggers, volgens enquêtes.
Lees het artikel, erg interessant onderstaande animatie zegt genoeg.

Wordt CO2 de grondstof voor het bouwmateriaal van de toekomst?

Posted by | Uncategorized | No Comments

Onderzoekers van de Universiteit van California (UCLA) hebben een methode ontwikkeld om in een laboratorium om CO2 om te zetten in beton. Dit beton kan dan weer worden ingezet als bouwmateriaal.

De conversie van CO2 in  beton werkt dubbelop. Dit omdat de huidige productie methode van beton uitermate CO2 onvriendelijk is. Alleen al de productie van beton is wereldwijd voor 5% verantwoordelijk voor alle CO2 uitstoot.

De productiemethode werkt door het CO2materiaal te verzamelen en middels 3D printing geschikt te maken voor productie.

Lees het volledige artikel hier.
De video bij het artikel kunt u onderstaand bekijken.