Ook in Den Haag komt er besef dat de energietransitie te traag gaat… (eindelijk).

Posted by | May 31, 2017 | Uncategorized | No Comments

Het artikel in Trouw schetst een reëel beeld van de situatie zoals deze er nu voor staat. Met het huidige pakket aan maatregelen zullen wij in dit tempo nooit de gestelde doelen kunnen realiseren. Dus… het moet anders! Wie pakt deze handschoen op? En hoe gaan wij dit samen doen? Ik heb geen concrete antwoorden maar merk dagelijks in de praktijk dat oplossingen werken en klanten echt wel willen. Maar hoe dit proces op te schalen, daar ligt voor mij de grote uitdaging.

Uit het artikel:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde gisteren dat het aandeel duurzame energie in een jaar tijd met slechts slechts één procentpunt steeg, tot 5,9 procent. Het totale energieverbruik steeg vier procent.

“Teleurstellende getallen”, stelt Boot. En zorgelijk. “Want ga maar na. Over drie jaar, in 2020, moet het aandeel duurzame energie 14 procent zijn, zo is in Brussel afgesproken. En in het landelijke Energieakkoord is 16 procent duurzame energie vastgelegd voor 2023.”

Om het volledige artikel te lezen, klik hier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.