May, 2017 - Overduurzaam

Ook in Den Haag komt er besef dat de energietransitie te traag gaat… (eindelijk).

Posted by | Uncategorized | No Comments

Het artikel in Trouw schetst een reëel beeld van de situatie zoals deze er nu voor staat. Met het huidige pakket aan maatregelen zullen wij in dit tempo nooit de gestelde doelen kunnen realiseren. Dus… het moet anders! Wie pakt deze handschoen op? En hoe gaan wij dit samen doen? Ik heb geen concrete antwoorden maar merk dagelijks in de praktijk dat oplossingen werken en klanten echt wel willen. Maar hoe dit proces op te schalen, daar ligt voor mij de grote uitdaging.

Uit het artikel:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde gisteren dat het aandeel duurzame energie in een jaar tijd met slechts slechts één procentpunt steeg, tot 5,9 procent. Het totale energieverbruik steeg vier procent.

“Teleurstellende getallen”, stelt Boot. En zorgelijk. “Want ga maar na. Over drie jaar, in 2020, moet het aandeel duurzame energie 14 procent zijn, zo is in Brussel afgesproken. En in het landelijke Energieakkoord is 16 procent duurzame energie vastgelegd voor 2023.”

Om het volledige artikel te lezen, klik hier.

 

De Financiele Times geeft een voorzet voor de winnaars in de toekomstige energievoorziening. En dat zijn niet de oliemaatschappijen!

Posted by | Uncategorized | No Comments

Financial Times verklaart een winnaar in de oorlog voor de energietoekomst en met de uitkomst zijn de grote oliemaatschappijen niet gelukkig.

‘ Fossiele brandstoffen hebben verloren. De rest van de wereld gewoon nog niet weet.’

Traditionele energiebedrijven en reguliere financiële publicaties zijn eindelijk wakker geworden met een nieuwe realiteit: de overgang naar een koolstofarme economie, duurzame energie en elektrische auto’s is nu niet meer te stuiten.

De details van deze overgang worden nader uitgewerkt in een nieuwe, must read, 4000-woorden artikel in de Financial Times, “The Big Green Bang: hernieuwbare energie is niet meer te stoppen.”
Meest opvallend over het artikel is dat het wordt weergegeven in de Financial Times. De vrije markt georiënteerd krant is het “belangrijkste business informatie medium” voor’s werelds top financiële beslissers en “de meest betrouwbare publicatie in het melden van financiële en economische problemen” voor wereldwijde professionele beleggers, volgens enquêtes.
Lees het artikel, erg interessant onderstaande animatie zegt genoeg.