Onderzoek levert het bewijs; oorzaak massale bijensterfte bekend!

Posted by | July 03, 2017 | Uncategorized | No Comments

Als ‘amateur’ imker ben ik erg begaan met alles wat zich afspeelt in de wereld van onze bijen.
Zonder deze bijzondere wezens zouden wij ons geen raad weten hoe alle planten te bevruchten.

De afgelopen jaren voltrekt zich in de winterperiode een grote ramp. Bij het openen in het voorjaar van de bijenkasten blijken hele kasten leeg.

Dit onderzoek naar de oorzaken van bijensterfte bevestigt opnieuw de oorzaak. Neonicotinoiden zijn schadelijk voor bijen. Veel bijen die aan deze stof zijn blootgesteld overleven de winterslaap niet. De resultaten van de studie werden op 29 juni 2017 in Science gepubliceerd.

Het onderzoek werd hoofdzakelijk gefinancierd door twee grote producenten van neonicotinoiden, Bayer CropScience en Syngenta. Zij bestrijden de conclusies van de wetenschappers nu en verdedigen de pesticiden die al in verschillende landen verboden of beperkt zijn. De onderzoekers die het werk hebben gedaan, zeggen dat ze volledig onafhankelijk waren.

Lees hier het artikel verder

Leave a Reply

Your email address will not be published.